Cephalotus Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Proszę wrzucać zdjęcia muchołówek, które chce się zidentyfikować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Witam Ostatnio nabyłem dwa okazy Dionaea "no name" W związku z tym proszę o ich zidentyfikowanie 1. 2. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez sknerus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 czy nikt z kolegów nie wie co to za muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Moim zdaniem to : 1. Muchołówka red-green 2.Muchołówka regular form Edytowane 9 Czerwca 2012 przez waldo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Jak dla mnie to są dwa red-greeny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Też jestem za tym, że są to dwa "Red Greeny". Widać po ubarwieniu pułapek na dwóch zdjęciach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Witam Ostatnio nabyłem dwa okazy Dionaea "no name" W związku z tym proszę o ich zidentyfikowanie 1. 2. na 95% to ''red green'' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Z podziałem na "red-green" i "regular form" są spore problemy z powodu braku jednoznacznych cech fenotypowych nieodrzynających je między sobą. Tutaj spora dyskusja w tym temacie: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php?showtopic=8411 Proponuję podpisać jedna i drugą po prostu Dionaea muscipula. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożerne86Fan Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Co to za muchołówka z OBI? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Wygląda na ładnie wybarwionego red-green'a. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 'Red Green' z tak idealnie równymi i intensywnymi w kolorze paskami na zewnętrznej stronie pułapki? Niestety ciężko będzie dokładnie sklasyfikować, ale moim zdaniem może to być któryś z rzadszych kultywarów, choć miejsce zakupu oczywiście na to nie wskazuje. W wolnej chwili wpadnę zobaczyć co słychać w Obi w moim mieście. Oznacz tymczasowo jako "ładna muchołówka". ;p Jeśli chce Ci się bawić w próby ustalenia kultywaru nieco "na siłę" to pogrzeb tutaj: http://cpphotofinder.com/Dionaea.html (sekcja "Hybrids and Cultivars"). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kblazek Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Witam, proszę o identyfikację mojego dzisiejszego zakupu z kwiaciarni : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Niewybarwiona Dionaea muscipula. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Nie można wykluczyć, że to Dionaea muscipula 'Justina Davies'. Kształt pułapek jak najbardziej się zgadza. Jeśli nawet w mocnym słońcu nie będzie się wybarwiała, możesz ją oznaczyć jako 'Justina Davies', a jeśli będzie łapała kolor to jest to po prostu Dionaea muscipula. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Witam,co to za gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi